torstai 9. tammikuuta 2014

26. Gata ja minä pienenä

Noniin!Vihdoinkin pääsen tekee tän postauksen, kun sitä oltiin äänestetty eniten kysymyksessä*mitä postausta toivot*.
Alotetaan vaikka ihan alusta, kun Gata tuli meille. Olin onnesta soikeana, kun näin vain hevostrailerin ajavan meidän pihaan. Gata asteli trailerista ulos aika säikkynä, kun Gata pääsi jo vähän kotiutumaan, niin aloin ratsastaa Gatalla. Olin noin 4 vuotias ja ihan ensin menin tosi paljon kentällä Gatalla talutuksen kanssa. Olihan tuo poni minulle ihan vieras vielä. Talutusta maastossakin oli paljon. Pääsin jopa ravaamaan ja laukkaamaan niinkuin kentällä sekä maastossa, kun naapuri oli riimunnarun päässä juoksemassa vierellä. Tykkäsin tosi paljon Gatasta. Olin aina innokas lähtemään tallille mukaan, vaikka oli tosi tärkeä asia kesken. Karsinoita en vielä pystynyt kunnolla siivoamaan, kun olin niin pieni ja talikko iso. Vähän ajan päästä sain, kuitenkin oman mini talikon.


Noin 6 vuotiaana menin jo kentällä ilma talutusta käyntiä ja ravia. Laukka oli vielä aika heikkoa, niin juostiin vierellä ja otettiin tarpeen mukaan kiinni. Gata on ollut aina tosi reipas ja kiltti paitsi välillä säikkyy. Karsinoita tuolloin tuli vähän enemmän siivottua. Kaviotkin jaksoin jo itse nostaa.

7-8 vuoden iässä pääsinkin jo laukkailemaan kentällä ilman talutusta sekä maastossa, vaikka olihan maastossa aina valvoja. Kentällä äiti rupesi opettamaan minulle vähän alkumakua peräännosta ja miten taivutellan ponia. Tölttiäkin pääsin kokeilemaan, vaikka välillä hiipui alas possupassiin. Enimmäkseen minua vahti maastossa naapurimme Anne, joka omistaa Ruusun. Perusasiat osasin jo hyvin, mutta välillä unohtui kantapäät ja nyrkit. Varustin Gatan aina itse ja minulla oli jakkara minkä päälle menen ja nostan satulan Gatan selkään, kun olin liian lyhyt ja satula oli sen verran painava, mutta satulavyötä en ihan vielä niillä voimilla saanut tarpeeksi kireäksi. Eniten tykkäsin mennä Gatalla maastossa, koska siellä pääsin aina laukkaamaan kiitolaukkaa ja lempparia oli myös kaydä läheisellä joella kahluuttamassa ja olin tosi kiinnostunut jo esteistä, mutta eniten hyppelin Gatan kanssa ojien yli ja oli nekin aika isoja loikkia ja välillä en päässyt mukaan hyppyyn.









                                                                ''Niin hypyssä mukan''

9-11 iässä hyppäsin Gatalla pieniä esteitä, mutta harvoin. Äiti rupesi opettamaan minulle vähän vaikeampia asioita ja rupesin enemmän taivuttelemaan Gataa ja äitkin oman osansa ratsasti Gatalla. peräännantoon ratsastin Gataa silloin tällöin. Riippui ihan päivästä, että oliko Gata jäykkä vai ei. Meidän takametsässä sain käydä jo yksin maastoilemassa ja välillähän niitä sivuloikkia Gatalta tuli, kun säikähti lintua tai jotain ja hyvin on pysytty selässä. Kuvia ei nyt ole, koska kävin paljon itsenäisesti ratsastamassa nii ei ollut ketään, joka oilisi kuvannut.Tämä 11-13 vuoteen ei ole hirveen ihmeellisempi. Gata meni toiselle tallille karjalohjalle, kun oli noin 11-12. Karjalohjalla en käynyt niin useasti, koska vanhempien oli vaikea lähteä kuskaamaan, kun oli töitä. Gata liikutti, sitten meidän tuttava. Gata tuli paljon maastovarmemmaksi tällä tallilla. 13 vuoden iässä Gata lähti huhtasaareen(talli)se oli noin 10 kilometriä meiltä sinne. siellä rupesinkin jo sitten kunnolla treenaamaan, kun Gata meni huhtasaareen niin se hyppäsi aluksi jotain 20 cm ja siinä treenasin ratsastelin peräänantoon ja taivuttelin paljon ja maastossakin tuli käytyä ja siellä otettiin niitä laukka spurtteja joista Gata tykkää. Gatas kehittyi huimasti ja olin saanut sen luottamaan enemmän minuun. Se ei pelännyt enää juurikaan autoja ja eikä sivuloikkia hirveästi näkynyt, mutta sitten laitettiin Gata huhtasaaressa tunneille. Menin kattoo yhden tytön tuntia Gatalla, niin ai kamala ei osannut oikein käsitellä Gataa ja ei saanut Gataa edes raviin, vaikka Gata on tosi reipas ja seuraavalla tunnilla meni taas niitä pikkutyttöjä. Gata ei ollut yhtään kuuntelvainen niiden tyttöjen käsittelyn jälkeen. Se tuntu siltä, ettää Gata ois ollu kokoajan tosi hermona. Kyllä se, sitten siitä ja menin Gatalla ite kanssa estetunneille ja siellä kehityttiin. Nyt päästäänkin tähän loppuun ja niin Gata tuli meille takasin ja tässä pisteessä nyt ollaan:)

                           Mitä tykkäsitte?Mitä erikoispostausta seuraavaksi?