sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Gatalla treenailua

Olin torstaina Hyppäämässä Gatalla saarnikujalla, mutta en ole nyt aikaisesksi saanut kirjoitettua siitä mitään, kun olen ollut lähipäivinä tosi väsynyt. Varmaan johtuu tästä flunssasta, mutta onneksi tämä flunssa onjo ihan loppupuolella, että on ruvennut hellittämään.

Saarnikujalla Otin ensin pääty-ympyrällä ravia aika kauan ja taivuttelin Gataa. Oli jo aikakin minun vähän  läpiratsastaa sitä vuokraajien ja maastoilujen jälkeen ja nyt en tarkoita, että vuokraajat olisivat huonoja ratsastamaan, vaan, kun vuokraajat ovat hypännyt paljon ja maastoillut, eikä tehnyt taivutuksia ja mielelläni itse teen ne kunnon taivuttelut, että kyllä vuokraajat välillä on päässyt jotain koulukiemuraa tekemään. 

Gata oli siis todella kuuro sisäpohkeelle se ei niikun kuunnellut sitä yhtään ei siis pätkänvertaa. Minun piti ihan ottaa jalustimetkin kaulalle vähäksi aikaa, koska Gata kuuntelee paremmin pohjetta ilman jalustimia. Välillä pääty-ympyrällä tein pienempää ympyrää, että saisin Gatan menemään banaanin muotoisena ympyrällä ja vähän taivuttelemaan kaulaa. Gata rupesi loppua kohden ihan kohtuullisen hyvin kuuntelemaan sitä sisä pohjetta, mutta kovaa työtä se oli, että oltiin molemmat ihan hiestä märkiä:D

Kun ravit meni jo hyvin, niin rupesin nostelemaan laukkaa ja toivoin, että Gata kuuntelisi myös hyvin sisäpohjetta siinä, mutta ei se oli aivan järkyttävää ratsastettavaa ja siitä, sitten taas uuttaa työskentelyä, että saisi vähän tammaa kuulolle. Loppua kohden en saanut ihan, niin hyvin sisäpohjetta läpi niinkuin ravissa, mutta se oli jo tarpeeksi hyvä, että voitiin ruveta hyppämään.

Esteissä alussa tulin 60 cm noin muutaman kerran ja kun esteelle käännyttin kulmasta, niin mua rupes vielä jälkikäteen ärsyttämään, kun Gata ei sitä pohjetta kuunnelut, kun siinä kulmassa Gata vaan kaartui vartalollaan sisäänpäin ja meni kuin joku rofmula, niin mun oli pakko vielä treenata sitä pohjetta ja että se menisi kulmissa vähän edes hillitymmin. Sainhan lopussa sen paremmin kuuntelemaan, niin tulin estettä jonkun muutaman kerran ja nostettiin 80 cm. Gatan hypyt on tosi kivoja en edes muistanut, että noin kivoja ovat. Siellä selässä tuntuu, kuin lentäisi vaan, kun Gatan hypyt ovat niin tasaisia. Nostettiin vielä lopussa 90 cm ja sitä tulin noin 20 kertaa ja tuli vain pari tiputusta. Olen niin ylpeä Gatasta, kun muistan vielä, kun huhtasaaressa Gata kielteli jo 50 cm estelle ja sitten kun se sen hyppäsi, niin tuli hirveä jätti loikka, taikka tiputus.

Mutta saarnikujalla tunti loppui hyvin ja Gata rupesi jo lopussa vähän väsymään, niin otettiin yksi hyvä hyppy, niin molemmille jää hyvä fiilis.

Ja anteeksi kuvien laatu, mutta Olivia ei ole mikään paras kuvaaja ja olen sanonut sen sille jo, että hän ei pahastu tästä tekstistä, mutta kyllä näistä kuvista mielestäni kyllä tarpeeksi hyvin näkee miltä meidän meno näytti.