lauantai 26. huhtikuuta 2014

53. Anne hyppää

Moi! Tänään päädytiin menemään iha  ekstempore Annen kanssa läiheiselle kentälle hyppäämään. Minä siis pidin Annelle tunnin. Oli aivan ihana sää, mutta olisi kyllä voinut olla vähän viileämpi ja kenttäkin pölisi paljon.

Lähdettiin tallilta noin 16.15. Läheiselle kentälle mentäessa pitää kävellä ensin kävellä jonkin matkaa peltoa ja sitten vähän asfaltti tietä. Mietin kovasti, että miten me Gatan käyttäytyy asfaltti tiellä, kun tänään ratsastin sen ja yleensä olin taluttanut, mutta hyvin meni.

Kentälle päästyä minä taivuttelin ensin vähän Gataa joka suuntaan ja laitoin sitä kuulolle. Sain tosi hyvin sisäpohkeen läpi, hyvä että poni ei melkeen mannyt pohkeen väistöä, mutta ei siinä auta kuin ulkopohkeen tuki.

Anne hyppäsi, sitten selkään. Anne aloitti ravailemalla ja laukkailemalla pitkin kenttää. Sitten kun poni oli päässyt hereille, niin aloitettiin jostain 40 cm esteestä ja sitä mentiin muutaman kerta. Gata ei vieläkään ollut iha hereillä, joten siinä mentiin ensin enemmän matalempia, että oikeasti saadaan se poni hereille, jotta voidaan siirtyä isompiin.

Siirryttiin sitten isompiin noin 70 cm korkeisiin. 70 cm esteet menivät loistavasti! Anne pääsi hyvin hyppyyn mukaan. Gata muutenkin osaa paremmin hypätä isompia. Pienillä esteillä Gata ei jaksa nostella jalkoja, niin paljon kuin isoilla.

Minä vielä lopussa taivuttelin Gataa ja sitten kotia kohti.