torstai 27. helmikuuta 2014

44. Gata vs Lolli

-Kummalla laukkaisit kiitolaukkaa maastossa?

Tähän on vaikea vastata. Ehkä mielummin Gatalla, koska tykkään mennä tosi kovaa ja Gatalla sitä vauhtia riittääkin. Lollilla taas on aika pompottava laukka, mutta silti ihana ja aika kovaa Lollikin pääsee. Lollilla laukassa on parasta se, kun se pukittaa laukannostossa ja olen aina vähän  pitänyt hurjemmista tapauksista.

 -Kumpaa on kivempi kuvata?

Ehdottomasti Lollia! Lollista, kun ottaa kuvia niin se osaa olla paikoillaan, toisinaan kuin Gata. Gata tulee heti kameran linsiin puhisemaan uteliaana ja ei siitä kuvauksesta, sitten mitään tule. Lollista otetut kuvatkin on tarkempia, kun Lollissa on valkoista ja ruskeaa, niin ne jotenkin valoittuu paremmin.

 -Kumpaa on mukavampi hakea tarhasta?

No se vähän riippuu, koska jos haen Gatan niin se välillä lähtee kävelemään pois päin ja Lollihan siinä mukana seuraa Gataa. Mutta silloinkun haen Lollin ja Gata on siinä lähettyvillä, niin Gata tietää ettei sitä haeta. Joten se pysyy siinä ja silloin myös Lollikin.



 -Kumpi on mukavampi hoidettaessa?

Gata, koska Lolli takajalkojen nostamisessa rupee repimään niitä pois. Ja loimituksessä näykkii sen minkä kerkeää, jos ei ole heiniä vielä saanut ja se kaikkein ärsyttävintä on, kun Lolli suitsien laitossa vetää päätä kokoajan alas ja muutenkin yrittää kokoajan puskea karsinasta ulos.

 -Kumpi syödessään ahneempi?

Lolli, koska välillä ilta tallilla kattelen, kun Lolli mutustelee ilta heiniä, niin se ottaa ensin ison kasan suuhun heinää ja pureskelee niitä vähän aikaa. Sen jälkeen Lolli sylkäsee puolet ulos, kun tajusikin ettei kaikkia pysty syömään kerralla. Aamutallillakin aina näen Lollin karsinassa semmoisia limaisia heinä glönttejä:D


 -Kumpi on turvallisempi ratsastaa?

 Gata on aika säikky niin se voi säikähtää ihan milloin vain, että  Gata on muuten tosi luotettava. Lolli on taas tosi arvaamaton, mutta se ei säiky, vaan ponista ei koskaan tiedä milloin se sitä peräpäätä heiluttelee. Niin varmaankin Gata.


-Kumpi on helpompi ratsastaa Kentällä?

Gata! Gata taipuu hyvin kentällä eikä pukittele ja on reipas ja nostaa hyvin kaikki askellajit. Lolli taas ei taivu paljoakaan, tai kyllä poni varmaan taipuu, mutta jos vähän yrittää laittaa sen työskentelemään enemmän, niin pukki on aika lähellä. Lolli on maasoilun jälkeen kentällä tosi kiva, mutta silloinkin kun pyytää vähän enemmän, niin peräpää nousee. Energisinä päivinä Lolli on kentällä IHAN MAHDOTON.

 -Kumpi on tärkeämpi?

Gata tietysti. Lollikin on minulle tosi tärkeä, mutta eihän omaa ponia kukaan voita.


-Kumpi poneista on pomo?

Mä en  oikeastaan edes tiedä? Lolli välillä pomottaa Gataa ja Välillä Gata Lollia. Lollihan on aina Gatassa kiinni ja seuraa sitä kaikkialle ja ainakun menen Gatan kanssa maaston, niin kiva kuunnella, kun Lolli jää huutelemaan perää ja ravaa ympäri tarhaa.

 -Kumpi on nopeampi?

Gata tietysti, kun onhan sillä isommat jalat, mutta voi ihan hyvin olla pieni jalkaisellakin nopeampi laukka, kun isojalkaisella. Näillä poneilla kyllä huomaa, että Gata on nopeampi, kun molemmat menevät niin kovaa kuin pääsee.

 -Kumpi on söpömpi?

Tähän en voi vastata! Molemmat ovat ihania.

-Kumpi on reippaampi?

Gata! Sen huomaa, koska Gata menee nopeinta käyntiä, laukkaa, tölttiä ja ravia mitä se pääsee ja  Lolli menee  perus käyntiä. Laukkaa Lolli kyllä mielellään menee kovaa, mutta ei yksin. Gata taas menee reippaasti vaikka olisi yksin.

-Kummalla on hassumpi luonne?

No ehkä Lollilla juuri sen arvaamattomuuden vuoksi. Se kyllä välillä kieltämättä naurattaa, kun se rupeaa temppuilemaan. Lolli tekee aamuisin aina semmoisen koira venytyksen nousemisen jälkeen. Gata taas on välillä naurettavan säikky.  Yksi päiväkin, kun menin sen kanssa kentälle, niin tallin eteen oltiin tuotu heinäpaaleja ja Gata näki ne. Kentällä Gata meni pari kierrosta hyvin, mutta sitten tamma keksikin yhtäkkiä säikkyä heinäpaaleja:D

-Kumpi hyppää isompaa irtona?

Sitä mä en oikein tiedä, kun molemmat on hypännyt nyt aika saman korkuista, että en ole edes kokeillut isompaa. Veikkaan kuitenkin, että Gata. Gatalla on sitä hyppyintoa kuitenkin enemmän, kun Lollilla.